Skip to main content

RAADHUIS creative agency

RAADHUIS creative agency staat bekend om zijn creatieve concepten in Noord-Holland. Of het nu een website is, een nieuw label voor een notariskantoor of een onderwijscampagne. Alles wat zij maken is fris, anders dan standaard en opvallend. Aan klanten dus geen gebrek.

De afgelopen jaren hebben zij in een aantal sectoren en branches veel ervaring opgedaan. Deze kennis en expertise willen ze graag delen en nog beter inzetten. Daarom zijn ze aan de slag gegaan met een aantal campagnes voor specifieke klantgroepen. Zij vroegen of Make IT Stick kon helpen bij het aanbrengen van focus in zowel de content als PR.

Persona polonaise

Binnen de verschillende branches zijn we eerst op zoek gegaan naar de belangrijkste persona’s. Welke groep mensen is het beste geholpen met het werk van RAADHUIS? Daar kwamen drie belangrijke persona’s uit, waar dus ook drie afzonderlijke sessies voor zijn ingepland. Tijdens die sessies zijn we in de wensen, vragen en problemen van de persona’s gedoken, de ‘persona polonaise’ zoals we dat tijdens de sessie gekscherend noemden.

Aan de hand van die informatie heeft Make IT Stick een actieplan voor online en offline communicatie opgezet. Waarin zowel RAADHUIS als Make IT Stick taken en verantwoordelijkheden hadden.

Sprinten naar doelen

Om deze samenwerking te stroomlijnen en continue op te leveren werd er een Trello bord gemaakt en taak voor taak toegewerkt naar de deadlines. De taken samen droegen bij aan de overall doelen. Zo is er een contentcluster gecreëerd voor de specifieke doelgroepen, waarin de vragen/problemen van de klant, zoekwoordenanalyse en de sterke punten van RAADHUISsamen komen.

 

Lieke en Jolanda snappen ons bedrijf en de dynamiek van ons werk. Ze houden ons scherp en gaan pro-actief aan de slag. Het is meer dan een project maar echt een samenwerking. En dat voel je.

Bart van Koppen – Eigenaar RAADHUIS

Wij van WC eend….

Natuurlijk zijn wij ook op zoek gegaan naar een manier om anderen te laten vertellen dat RAADHUIS dé partij is binnen specifieke branches. Allereerst heeft Make IT Stick een uitgebreide klantcase gemaakt, waarin een interview met een klant een goed beeld gaf van de samenwerking met RAADHUIS. Daarnaast hebben wij media benaderd binnen de branche om expertblogs te pitchen. Dit is enthousiast ontvangen zodat RAADHUIS de mogelijkheid krijgt zich binnen de branche als expert te profileren.

Kortom

Je begint met een persona polonaise en eindigt met jouw boodschap op een presenteerblaadje bij de ideale klant. Door aan te sluiten bij een specifieke doelgroep binnen een specifieke sector, kun je jezelf presenteren als expert en groeien met de juiste opdrachtgevers.

Wil jij met jouw leadgeneratie aan de slag?

Download onze whitepaper over leadgeneratie in de IT.

Vraag hem hier aan

Welkom op Make IT Stick!

Wil jij met jouw IT bedrijf meer in de media? Download hier de whitepaper 'Hoe kom ik als IT bedrijf in de media?'

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.