Skip to main content

Wist je dat het Alkmaarse bedrijf Bluedesk in 2020 alweer 25 jaar bestaat?

Wat ooit begon als een bedrijf gespecialiseerd in technische ondersteuning, is uitgegroeid tot een e-commerce specialist met grote opdrachtgevers. Het online landschap groeit hard en de e-commerce wereld misschien wel harder. Waar Bluedesk een aantal jaar geleden nog aan het pionieren was voor de eerste online ondernemers, zijn tegenwoordig organisaties zonder webshop zeldzaam geworden. Een van de meest gemaakte fouten die ondernemers maken, is te perfect willen beginnen.

Natuurlijk, je moet investeren in een e-commerce omgeving. Maar na lancering is het nog niet af. Want zoals de echte online ondernemers ondertussen weten, bij de lancering van je webshop begint het echte werk pas. Pas na de lancering weet je of je de juiste bezoekers aantrekt en of zij de juiste dingen in jouw webshop doen. Is dit niet het geval? Dan moet je bijsturen. En dat kost tijd en geld.

Daar heeft Bluedesk iets op bedacht, Commerce as a Service. Vanuit dit abonnementsmodel krijgen ondernemers met online ambitie een volledig pakket op hun e-commerce omgeving. Van het platform, een webshop, hosting, technische ondersteuning tot het advies van online marketeers. Want een mooie e-commerce omgeving is nog maar het begin, de juiste bezoekers op je website laten landen is de grootste uitdaging.

Landingspagina’s

Dat geldt natuurlijk ook voor CAAS. Om bezoekers op de website van dit abonnement te laten landen zijn we SEO teksten gaan schrijven. Samen met de online marketeers van Jerome hebben we een zoekwoorden onderzoek uitgevoerd en een voorstel gemaakt voor een aantal content clusters. Dit zijn we vervolgens op een agile manier gaan uitwerken.

Agile Marketing 

Voor Commerce as a Service stonden een aantal belangrijke events op de planning. Deze hebben we aangehouden als finish voor onze content. In de aanloop naar deze events toe zijn we de content en snelheid gaan opbouwen. We leerden elkaar beter kennen en wij het product. Waardoor het schrijven van content steeds makkelijker ging. De content en acties op het gebied van online marketing hebben we op een Trellobord geplaatst, waarover we wekelijks contact hadden. Op die manier wist iedereen wat de status van een artikel was en of er een actie verwacht werd.

Customer Cases 

Naast het uitwerken van landingspaginas zijn we ook aan de slag gegaan met een aantal succesverhalen. Er zijn al een aantal ondernemers die een abonnement op Commerce as a Service hebben afgesloten en hier erg tevreden over zijn. Zij geven minder uit aan advertising, worden beter gevonden en zien dat de e-commerce omgeving beter converteert. Voor Bluedesk hebben we deze ondernemers geïnterviewd en de verhalen uitgewerkt in een customer case.

Artikelen op LinkedIn

Een belangrijk kanaal voor Bluedesk is LinkedIn. Hier zijn veel ondernemers te vinden die perfect in de doelgroep voor Commerce as a Service passen. Daarom zijn we speciaal voor LinkedIn ook een aantal artikelen gaan schrijven. Ons doel was prikkelen, nieuwsgierig maken en in een overzichtelijk verhaal de meerwaarde van het abonnement laten zien. Natuurlijk constant met een call to action of doorverwijzing naar een landingspagina.

Meer weten over Agile Marketing of contentcreatie? 

Wil je ook weten wat jouw kansen zijn op het gebied van online marketing of content laten schrijven voor je organisatie? Plan geheel vrijblijvend een telefonisch kennismakingsgesprek met ons in, dan denken we graag met je mee.

Wil jij met jouw leadgeneratie aan de slag?

Download onze whitepaper over leadgeneratie in de IT.

Vraag hem hier aan

Welkom op Make IT Stick!

Wil jij met jouw IT bedrijf meer in de media? Download hier de whitepaper 'Hoe kom ik als IT bedrijf in de media?'

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.