Skip to main content

Een tekst schrijven kan tijdrovend zijn.

Soms denk je, ik type even een artikel voor de website, om vervolgens vast te lopen in details, tone of voice of misschien mis je zelfs wel informatie.

Gelukkig is er een vrij eenvoudige oplossing, je huurt een tekstschrijver in.

Een goede tekstschrijver vinden is makkelijk, na een oproep op LinkedIn loopt je mailbox vol. Je kiest er een uit en gaat kennismaken. De tekstschrijver is vol vertrouwen. Teksten schrijven die de klant wil lezen is geen probleem. Het is niet noodzakelijk om veel IT-kennis te hebben. Je geeft de opdracht en een paar dagen later krijg je de tekst.

Maar, dit is niet wat je had verwacht…..je mist scherpte, inzicht in de sector en overall kennis van IT. De tekst is echt prima, maar het is het niet 100%.

Dus ga je uitleggen en nuance aanbrengen, zodat de tekstschrijver aan de slag kan gaan met versie 2.0. Een nieuwe versie, met een nieuwe feedbackronde. Is het niet veel sneller om dit zelf te doen?

We hebben goed nieuws. Je kunt teksten uitbesteden, zonder daar veel werk aan te hebben. Om scherpte in teksten aan te brengen hoef je geen technische copywriter te vinden die alles weet van techniek. De kunst is om een copywriter te vinden die zowel de klanten als jouw bedrijf snapt. Dat maakt artikelen echt beter. Al is het maar omdat je beter kunt briefen en je inhoudelijke vragen terug kunt verwachten.

Ga je teksten uitbesteden? Check dan ook even de trackrecord van de copywriter en vraag hem/haar naar kennis van de branche en hoe hij of zij te werk gaat. Teksten schrijven is mensenwerk.

Een goede copywriter houdt in de gaten wat de klant wil. Als ze die scherpte in artikelen kunnen aanbrengen, zit je gebakken en krijg je goede teksten aangeleverd die je zichtbaarheid opleveren.

Een contentstrategie waarmee je gevonden wordt door de ideale klant

Download onze whitepaper over het opzetten van een contentstrategie waarmee je gevonden wordt.

Vraag hem hier aan

Welkom op Make IT Stick!

Wil jij met jouw IT bedrijf meer in de media? Download hier de whitepaper 'Hoe kom ik als IT bedrijf in de media?'

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.