Leads via Linkedin

‘Ja, hij kwam bij mij terecht naar aanleiding van een post op Linkedin’.

Dat zei een klant tegen ons. Hij was blij, want het gaat om een grote opdracht. Een die precies bij zijn bedrijf past en de zaken waar ze mee bezig zijn. 

You can’t be a secret and a succes

Dit zijn de berichten die we graag horen, want zichtbaarheid en onze werkwijze werkt. Een quote die bij ons altijd is blijven hangen ‘You can’t be a secret, and a succes’. Als je wilt dat mensen je gaan benaderen voor datgene waar je goed in bent, dan moet je dat laten zien. 

Een boek die daar over gaat is ‘Key person of influence’ van Daniel Priestley. Hij beschrijft in een aantal praktische voorbeelden hoe jouw expertstatus kan groeien in de markt. 

Drie voorbeelden uit dit boek, die wij belangrijk vinden:

1. Is er een onderwerp waar je zoveel van weet dat je er een boek over kunt schrijven? Zo ja, dan is dat jouw veld van expertise!

2. Is dat ook een onderwerp waar je energie van krijgt? Dat is voorwaardelijk als je expert wilt worden.

3. Jouw netwerk van mensen die voor jou instaan, is waardevol. Koester dat en breid uit waar het kan.

Het is een boek waarin wij op iedere bladzijde weer inspiratie krijgen en zeker een aanrader!

Gebruik Linkedin

Of je het nu leuk vindt of niet, het is een waardevolle tool om jouw zakelijke netwerk te verbreden, te inspireren en connectie te maken. Linkedin hanteert het ‘always on’ principe, zij zien graag dat je consistent aanwezig bent op het platform. Dit kan door content te delen, connecties te maken, te reageren op andere Linkedin leden enz. Dit gebeurt in je eigen netwerk.

Daar bovenop willen ze dan (uiteraard) graag dat je adverteert of premium abonnementen afsluit. Dat geeft weer een extra boost aan je netwerk en status. 

Don’t be a secret

Wil je als expert worden gezien? Schud dan je schroom af en zorg dat je geen goed bewaard geheim bent. Kijk welk onderwerp jij met veel plezier meer over vertelt en gebruik een platform als Linkedin om die boodschap naar buiten te brengen. 

Succes

Groetjes Lieke & Jolanda


GRATIS e-book: Wil jij ook meer grip op je marketing?

Download hier jouw stappenplan!

Wil je al onze adviezen die wij geven in deze onzekere tijden lezen, aangevuld met ideeën voor jouw marketing? Ontvang dan ons e-book met daarin een stappenplan voor jouw marketing waarmee je direct kunt beginnen!

Ja, ik wil ook meer grip op mijn marketing

Welkom op Make IT Stick!

Wil jij met jouw IT bedrijf meer in de media? Download hier de whitepaper 'Hoe kom ik als IT bedrijf in de media?'