Skip to main content

Google handig gebruiken

Een van de dingen die we veel doen is SEO optimalisatie. We starten in dit soort gevallen met een standaard check. We kijken naar het technische gedeelte van de website, doen onderzoek naar concurrenten en zoekwoorden en kijken natuurlijk goed naar de teksten. Maar waarom is een website met een goede SEO score zo belangrijk? Allereerst wil je als ondernemer of organisatie natuurlijk zo goed mogelijk worden gevonden door mogelijke klanten. Dat betekent dat je hoog wilt eindigen in Google. Als een mogelijke klant een vraag intypt, die overeenkomt met jouw dienstverlening en website, ben jij een van de eerste resultaten die hij of zij ziet. Bingo!  scoren in Google. Maar daarnaast wil je natuurlijk ook dat jouw klanten, of toekomstige klanten, de juiste informatie vinden op jou

Een SEO geoptimaliseerde website is dus handig voor de business. Maar je website eens goed tegen het licht houden met alle beschikbare data vanuit Google is ook handig om te kijken of jouw website aansluit, bij de wensen van de klant. Want Google weet waar mensen naar zoeken en wat er speelt. En dit is voor jou als ondernemer weer waardevolle informatie. 

Updates vanuit Google

De regels op het gebied van SEO willen nog wel eens veranderen. Daarom zorgen we dat we onze kennis regelmatig bijspijkeren. Dat doen we zelf en daarnaast zorgen we dat jaarlijks trainingen volgen om de updates van Google goed te blijven volgen. Ook nu zijn er weer een aantal belangrijke veranderingen.

Google begrijpt best wel wat je bedoelt 

We wisten het al een tijdje, maar Google weet steeds meer. Een goede zoekwoordenanalyse is nog steeds de basis van een website, maar Google begrijpt steeds beter wat we bedoelen. En herkent dus ook synoniemen. Het is in veel gevallen niet meer noodzakelijk om een zoekwoord letterlijk meerdere malen in een tekst op te nemen, we kunnen weer creatiever worden. We kunnen woorden op meerdere manieren omschrijven en nog steeds goed scoren in Google. 

Het belangrijkste bij het schrijven van SEO-teksten is relevante content aanbieden. Schrijf dus vooral in natuurlijke taal en gebruik juist synoniemen. De kans is groot dat Google dit beoordeeld als goede content en jouw website eerder laat zien. 

Titels mogen weer lekker lang zijn 

Een trend die we steeds vaker terugzien is dat titels al kleine verhaaltjes op zich zijn. We mogen weer lekker losgaan op titels en deze mogen dus tot wel 80 tekens lang zijn. Hoe lang is een zin van 80 tekens? Dat is net zoveel als deze dikgedrukte zin.

Een titel mag al wat vertellen over het verhaal en prikkelend zijn. Of bijvoorbeeld een vraag oproepen, maar let erop dat het geen clickbait of cliffhanger wordt. Je wilt mensen naar jouw website leiden, maar er ook voor zorgen dat ze op je website blijven en tevreden zijn. Dan is de kans groter dat ze terugkomen.

Koppen, sub koppen en de alinea’s 

Hoe bouw je een tekst op? Het belangrijkste zet je bovenin, want dat is de plek die het beste gelezen wordt. De eerste en tweede alinea krijgen vaak ook nog wel aandacht, maar hoe zorg je ervoor dat mensen tot de allerlaatste alinea blijven lezen? De aandacht vasthouden kan door kopjes en alinea’s te gebruiken. Je maakt teksten en pagina’s beter scanbaar en dus ook leesbaar door korte alinea’s te gebruiken, met witregels ertussen. Boven elke alinea plaats je een kopje. Deze kopjes zeggen al iets over de alinea en samen vormen ze de rode draad door jouw artikel.  Een soort samenvatting. De lezer weet op die manier wat hij of zij kan verwachten, en de kans is groter dat ze doorlezen. 

En als laatste, zijn links nog steeds belangrijk? 

Hoe zit het met links naar je website? Die zijn nog steeds belangrijk, maar Google kijkt dus steeds beter naar de content die je aanbiedt. Hoe waardevoller, hoe beter je score. En daar worden wij als tekstschrijvers en marketeers best wel blij van. 

Wil je meer weten over SEO of wil je je website graag eens checken? App ons en we plannen direct een SEO-Scan in!

Een contentstrategie waarmee je gevonden wordt door de ideale klant

Download onze whitepaper over het opzetten van een contentstrategie waarmee je gevonden wordt.

Vraag hem hier aan

Welkom op Make IT Stick!

Wil jij met jouw IT bedrijf meer in de media? Download hier de whitepaper 'Hoe kom ik als IT bedrijf in de media?'

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.