Skip to main content

Tops en flops

Vandaag is het precies vijf maanden (en 1 dag) geleden dat Lieke en ik samen bij de Kamer van Koophandel voor de deur stonden. We schreven ons spik-splinter-nieuwe bedrijf in, en gingen vervolgens heerlijk op vakantie. Vol met goede ideeën, inspiratie en met energie. Want als ZZP’ers hadden we onze zaken al prima voor elkaar, dus door onze krachten te bundelen leek niets meer onmogelijk. De afgelopen maanden vlogen voorbij. Veel ging goed, maar natuurlijk hebben we ook het een en ander geleerd.

Top 1! 

Samen is echt veel leuker dan alleen. We delen kennis, versterken elkaar en als je een keer overloopt, heb je altijd iemand die direct kan bijspringen. Het is even wennen aan deze ‘hulplijn’, maar het is iedere keer weer fijn om even te sparren.

Top 2!

Meer kennis en expertise. Ja, dit is een inkoppertje, maar we vullen elkaar echt aan in kennis en expertise. Data-dingen gaan dus automatisch door naar Lieke, terwijl teksten altijd langs Jolanda gaan voordat ze verstuurd worden.

Top 3! 

Hadden we al gezegd dat het zoveel leuker is samen. We nemen nu ook echt de tijd om aan een strategie te werken voor Make IT Stick. Het lukt beter om hier tijd voor te maken en het is een belangrijk onderdeel op de agenda. Zo vertrekken we in januari naar de ‘hei’ maar dan in het centrum van Delft. Want ja, na een dagje werken aan de strategie, moet er ook gerelaxed worden in een restaurant met een glas wijn.

Flop

Als planningsfanaten zijn we gestart met het ultieme Trellobord voor onze eigen content. Een retestrakke planning, tot in de detail uitgewerkt in boodschap, kanaal en doelgroep. Maar nu nog uitvoeren, en dan blijkt dat ook wij betaald werk iedere keer weer bovenaan zetten. Dus…. een goed voornemen is consistent posten op de kanalen die voor ons belangrijk zijn.

Flop 

Soms moet je even uitchecken van elkaar. Lieke en ik hebben ondertussen de afspraak, als de een vrij is, mag je die niet bellen, mailen, appen of de rest. Tenzij de boel in de fik staat. Het ultime flopmoment was toen Jolanda haar hart moest luchten bij Lieke, terwijl zij bij het zwembad zat en haar zoontje zijn chocomelk over zijn eigen kleurplaat omgooide. Lieke moest multi-tasken en aan twee kanten emoties managen. Dat gaan we dus niet meer doen. Overigens mag degene die vrij is zelf wel contact zoeken….is ook gewoon gezellig.

Flop

Ja, je gooit niet altijd zes, soms zit het gewoon even tegen. Denk aan fotografen in files, beschimmelde kaas in kerstpakketten, deadlines die naar voren (!) verschuiven, podia die we niet opgebouwd krijgen, we kunnen niet alles van tevoren afvangen. Het is dan heel fijn om samen te relativeren, schouders eronder en weer door.

En nu


2020 staat voor de deur! We zitten boordevol leuke nieuwe plannen voor het komende jaar. Dus wat kun je van ons verwachten:

  • We gaan veel delen! Met onze kennis van marketing en PR zit het wel goed, dus nu gaan we zoveel mogelijk IT marketeers helpen stappen te zetten op deze gebieden;
  • We nemen jullie mee in onze reis als ondernemers (hoe gaat het er aan toe in Delft);
  • We laten jullie veel cases zien, zodat wij op verjaardagen niet meer hoeven uit te leggen wat we eigenlijk doen;
  • Ook gaan we het een en ander lanceren komend jaar, dus schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Wil jij met jouw leadgeneratie aan de slag?

Download onze whitepaper over leadgeneratie in de IT.

Vraag hem hier aan

Welkom op Make IT Stick!

Wil jij met jouw IT bedrijf meer in de media? Download hier de whitepaper 'Hoe kom ik als IT bedrijf in de media?'

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.