Skip to main content

Het addertje onder het gras

Vorige week lieten we je weten hoe je je marketing een boost geeft in 6 simpele stappen. Weet je niet meer welke stappen of nog benieuwd naar die stappen, lees ze hier nog eens na.

Maar goed, er zit wel een addertje onder het gras. Er zijn ook valkuilen waar je rekening mee moet houden, anders ben je straks 4 uur verder en is er van boosten weinig terecht gekomen.

Uiteraard helpen we jou dit te voorkomen door ze alvast te benoemen.

Vermijd deze valkuilen

Wij hebben inmiddels al tientallen marketingboosts mogen verzorgen en weten welke valkuilen er zijn. Dus we delen die kennis graag met jou.

1. Vermijd een open discussie over visie, missie, why etc.

Ja, het is een belangrijk onderdeel van de sessie en wij hebben verschillende oefeningen om dit boven water te halen. Maar als je zelf de stappen doorloopt, vermijd dan dat je in een discussie beland die gaat over welke woorden er precies in de missie staan. Houd je doel voor ogen, je gaat vandaag focus in je strategie aanbrengen!

2. Vergeet niet jouw unieke kenmerken in alle stappen mee te nemen.

Iedereen kan namelijk een Customer Journey maken, elk bedrijf kan een marketingfunnel inrichten en iedereen kan advertenties kopen. Maar wat maakt jullie uniek. En als je kernwaarden hebt gedefinieerd bedenk dan nog even het volgende: Hoe bewijs ik dit aan mijn ideale klant. Wij hebben inmiddels vele voorbeelden van bedrijven die dit op een goede manier doen en daarmee klanten omarmen. Maar ook bedrijven die het lastig vinden om dit echt naar buiten te brengen.

3. Bedrijfsdoelstellingen? Maak er geen wensenlijst van.

Bereken ook echt of dit haalbaar is. Heb je omzetgroei in jouw doelstellingen staan. Hoe ga je dit realiseren, welke klanten en welke producten passen daarbij en kun je dit doen met jouw huidige team. Hoe vaak we niet fantastische verhalen horen over miljoenen omzetgroei in 3 jaar en een uitbreiding van het team. Even rekenen hoeveel werk je weg kunt zetten met je team, hoeveel sales je moet doen om dit te halen en of jouw huidige doelgroep hier de ideale klant voor is. Wees realistisch.

4. Bekijk de kanalen echt vanuit de ogen van de klant.

Soms heb je gewoon een goed gevoel bij een kanaal en vind je het leuk om erop te publiceren. Maar wees kritisch, is jouw klant hier echt te vinden?

Kortom, zorg dat je de puzzelstukjes op de juiste manier legt. Anders heb je kans dat je een mismatch maakt tussen klant en inzet en dat zou zonde zijn!

Succes!

Een contentstrategie waarmee je gevonden wordt door de ideale klant

Download onze whitepaper over het opzetten van een contentstrategie waarmee je gevonden wordt.

Vraag hem hier aan

Welkom op Make IT Stick!

Wil jij met jouw IT bedrijf meer in de media? Download hier de whitepaper 'Hoe kom ik als IT bedrijf in de media?'

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.