Skip to main content

Agile PR

In 2023 kan iedereen een applicatie ontwikkelen. Dat is de missie van Betty Blocks. Klinkt vrij ambitieus, maar als je kijkt naar het product van dit bedrijf is het niet zo gek. De afgelopen jaren heeft Betty Blocks een no-code platform ontwikkelt. Dit betekent dat gebruikers van het platform, ook zonder programmeerkennis, zelf een applicatie kunnen ontwikkelen. Dit doen ze met een ‘drag and drop’ systeem.

“De vraag naar software is groot en er zijn niet genoeg developers om dit op te lossen. Veel organisaties zoeken dus naar efficiëntere en effectievere manieren om applicaties en bedrijfsoplossingen te ontwikkelen. En een van de manieren is zelf bouwen, met een no-code of low-code platform. Zoals Betty Blocks.” legt Victor Kuppers, de VP of Marketing bij het bedrijf. Deze markt groeit ontzettend hard. Betty Blocks heeft het product in de markt gezet met een marketingteam maar in het grote plaatje ontbrak nog een structurele PR strategie, daar mocht in 2019 Make IT Stick bij helpen.

Opvallen in een snelgroeiende markt

Betty Blocks is een van de snelst groeiende no-code platformen ter wereld. Het platform biedt gebruikers de mogelijkheid om complexe applicaties op een snelle en efficiënte wijze te bouwen. Al een aantal jaar op rij wordt het platform door analisten gezien als visionair in de markt, maar de concurrentie is groot. Wereldwijd zijn er tientallen aanbieders die ook in de snelgroeiende markt van no-code en low-code proberen te springen, hoe blijf je dan opvallen?

Internationaal groeien

“We wisten dat we, om hard door te kunnen groeien, ook nieuwe markten moeten aanboren. Daarom zijn we in USA en de UK gestart en daar hoorde natuurlijk een goede PR strategie bij.” Make IT Stick is gestart met een briefing en onderzoek naar geschikte PR bureaus in de UK en de USA. Daarbij kijken we naar ervaring, netwerk, de bedrijfsdoelstellingen van Betty Blocks en natuurlijk de kosten. Uit de selectieprocedure zijn in zowel de UK als de USA een geschikt bureau gekomen.

Agile PR

Bij Betty Blocks werken ze op een agile wijze, waardoor het interne nieuws goed is te volgen door reviews en updates die gedeeld worden. Aan de hand van deze reviews hebben we veel nieuws kunnen volgen en kunnen uitzetten in ons media netwerk. Daarnaast hebben we bij de start van het project veel collega’s geïnterviewd. Over hun rol, visie op het bedrijf en product, en toekomstvisie op het bedrijf. Door dit persoonlijke contact waren de lijntjes in het geval van (mogelijk) nieuws ook kort. Vervolgens hebben we een roadmap voor de PR gemaakt.

Deze bestond uit verschillende lijnen. Een met nieuws over het bedrijf, een met nieuws over het product en een met ‘thought leadership’ artikelen. “Door de roadmap en doordat de collega’s van Make IT Stick meedraaide in onze agile teams hadden we constant goed overzicht wat er gebeurde op PR gebied. En daardoor was bijsturen ook enorm eenvoudig, bijvoorbeeld bij een release of ander nieuws.” De agile werkwijze past perfect bij Make IT Stick, ook wij maken voor onze opdrachtgevers een jaarplanning, gekoppeld aan bedrijfsdoelstellingen. Dit brengen we terug naar een kwartaalplanning en knippen we weer op in sprints. Samenwerken is daardoor nog overzichtelijker en makkelijker.

Een nieuwsradar

Gedurende een jaar hebben we Betty Blocks geholpen met het opzetten van de PR strategie. “Het resultaat is dat het onderwerp nu op de agenda staat en de contentmarketeers een ‘nieuwsradar’ hebben ontwikkeld. Bij alle artikelen die ze schrijven, cases die voorbij komen of blogs waar ze aan werken kijken ze ook altijd naar de nieuwswaarde.” Namens Betty Blocks hebben we het afgelopen jaar een goede band opgebouwd met journalisten in hun vakgebied. Zowel met landelijke bladen als vakmedia. Hier kunnen ze gemakkelijk contact mee opnemen om te overleggen of nieuws onder de aandacht te brengen.

Meer weten over Agile PR?

Wil je ook een PR strategie binnen je bedrijf opbouwen? Een planning maken of ben je benieuwd wat de kansen zijn op het gebied van PR binnen je bedrijf?

We denken graag met je mee.

Een contentstrategie waarmee je gevonden wordt door de ideale klant

Download onze whitepaper over het opzetten van een contentstrategie waarmee je gevonden wordt.

Vraag hem hier aan

Welkom op Make IT Stick!

Wil jij met jouw IT bedrijf meer in de media? Download hier de whitepaper 'Hoe kom ik als IT bedrijf in de media?'

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.