Public Relations voor IT bedrijven

handen op een muur met gele post-is

Een betere reputatie door Public Relations

Wat is geloofwaardiger? Een advertentie of een verhaal verteld door een goede vriend of relatie? Iedereen kiest voor de laatste optie en dat is precies waarom steeds meer bedrijven de waarde van Public Relations gaan inzien.

Wat is PR of Public Relations?

Public Relations, het zit al in het woord. Een PR adviseur gaat namens een bedrijf of organisatie de relatie met de buitenwereld optimaliseren. Dit doet een PR adviseur door goed te volgen wat er in de buitenwereld gebeurt en deze vervolgens naar binnen te brengen. Een PR adviseur toetst en analyseert hoe de buitenwereld over een bedrijf, organisaties of dienst praat. Hij of zij brengt in beeld wat de reputatie van een organisatie is en gaat dit vervolgens op een positieve manier beïnvloeden. Een PR adviseur probeert via de juiste kanalen de reputatie van een organisatie te verbeteren. Of juist in stand te houden.

Maar, het grote verschil zit hem in de boodschapper. Waar je bij inbound marketing vooral zelf aan het woord bent, zorg je er bij PR voor dat je iemand anders het woord laat doen. Dit kunnen klanten zijn, journalisten, maar ook stakeholders of hele groepen mensen. Het belangrijkste is, dat je er niet voor hebt betaald.

Taak van een PR specialist

In de IT sector zijn ontzettend veel mooie verhalen te vertellen. Bedrijven groeien, nieuwe producten worden gelanceerd en elke week is er wel ergens groot nieuws. Hoe kun je in deze massa nog opvallen en de juiste doelgroep bereiken?

Een PR specialist gaat op zoek naar die ene journalist, klant of partner die jouw verhaal wil delen. Een PR specialist weet hoe de buitenwereld naar jouw bedrijf of product kijkt, waar zwakke plekken en kansen liggen. Het is een creatief proces dat gaat over pitchen, schrijven en constant in contact blijven. 

Make IT Stick heeft jarenlange ervaring in PR voor de IT sector en weet als geen ander hoe jij aan jouw relatie met de buitenwereld kunt werken. We helpen je door onze kennis te delen. We laten zien hoe een goed verhaal wordt opgebouwd en waar journalisten naar zoeken. Samen vertellen we jouw verhaal. 

Hoe kom ik als IT bedrijf in de media?

Download hier onze whitepaper: Hoe kom ik als IT bedrijf in de media?

PR Kennis

Ben je op zoek naar meer praktische kennis over PR voor IT bedrijven? Kijk dan bij onze blogs, cases en whitepapers.

Lees meer
foto van een macbook op tafel

PR Ondersteuning

Wil je gezien worden als de expert in jouw vakgebied. Wil je dat jouw successen opgepakt worden door journalisten?

Lees meer
Jolanda jansen

Het heeft iets magisch als je een tof concept mag pitchen bij vakmedia en journalisten zijn enthousiast. Als een verhaal of nieuws dan geplaatst wordt en een groot publiek bereikt, is het altijd weer een klein feestje.

Groetjes Jolanda

Welkom op Make IT Stick!

Wil jij met jouw IT bedrijf meer in de media? Download hier de whitepaper 'Hoe kom ik als IT bedrijf in de media?'